David Bowie

Net als we voor de eerste keer zijn fabelachtig mooie tentoonstelling (vrijdag 11 december 2015 t/m zondag 10 april 2016) in het Groninger Museum hebben gezien komt het bericht van zijn overlijden. Het al geplande tweede bezoek krijgt zo een extra lading…… En zijn genialiteit wordt nog duidelijker. Nog nooit was ik zo lang in een museum, en ook het twee keer bezoeken kwam nog maar zelden voor.

Gek: ik draai niet dagelijks David Bowie. Maar deze tentoonstelling raakt iets. Het belang van Bowie voor de muziek wordt onwaarschijnlijk mooi duidelijk gemaakt.

Meer dan 300 objecten uit het David Bowie Archief uit de afgelopen 50 jaar – van handgeschreven liedteksten tot kostuums en fotografie – vormden het eerste internationale overzicht van de uitzonderlijke carrière van een van de meest baanbrekende en invloedrijke artiesten uit deze tijd: David Bowie. Te zien was hoe zijn werk is beïnvloed en invloed heeft gehad op hedendaagse kunst, design, theater en cultuur. De tentoonstelling startte in 2013 in het Victoria and Albert Museum in Londen en reisde daarna de wereld over.