Listen Without Prejudice

Het is ergens in 1996. Op een feest van een vriend speelt een snoeiharde metalband: Sleez Beez. Ze blijken overigens ook heel goed covers te kunnen spelen: echte goede muzikanten dus. Als de rust is weergekeerd gaat het aan het kampvuur over interessante artiesten. Alanis Morisette heeft net Ironic uitgebracht: daar zijn we het snel over eens.

Met enige schroom vertel ik dat we thuis ook met veel bewondering luisteren naar George Michael. Dat we “listen Without Prejudice” en briljante titel vinden want op die plaat is de zoete sexbom van Wham! opeens een geweldige muzikant. Tot mijn grote verbazing – en tegelijk ook weer niet – knikt mijn langharige death-metal spelende gespreksgenoot mij aan en zegt: “dat vind ik ook een schitterende plaat!”. George Michael is niet meer – maar hij wist een breed publiek te bekoren….