Dag 10: Ardmore Guest Farm – Drakensbergen

Nadat we vanuit St.Lucia weer een boel wildlife hebben gezien in HluHluwe-Imfolozi en met de bootcruise gaan we weer het binnenland in: richting Drakensbergen.

Onze volgende stop is in Witerton, op de Ardmore Guest Farm. Daar hadden we vooraf nog geen eten geregeld: het was op de site niet echt duidelijk of dat kon. Een mailtje een dag vantevoren bracht uitsluitsel: dat kon zeker. Gereserveerd, en dat bleek een gouden greep. Want de farm ligt letterlijk “in the middle of nowhere” aan het eind van een lange onverharde weg, maar herbergt een restaurant waar je hier in Nederland sterrenpretenties aan zou toeschrijven.

We krijgen een gigantische studio toegewezen: twee slaapkamers – met elk een eigen badkamer mét jaccuzzi! – en een grote zitkamer met een panoramaraam. Daardoor is het erg licht, maar helaas ook erg warm. We kiezen de koelste slaapkamer, en omdat het die nacht (en een deel van de volgende dag – regent koelt een en ander wel af. Van hier uit doen we niets: even een hele dag opladen voor het vervolg – en het diner.