Dag 13: Zetana Guesthouse Burgersdorp

Deze accommodatie was niet gepland of vooraf gereserveerd door de reisorganisatie. De teleurstelling over Malealea lodge leidden tot een last-minute actie: booking.com raadplegen over opties om halverwege het komende traject (het langste van de hele reis) zelf iets te regelen.

Halverwege bleek ongeveer bij Burgersdorp. Daar waren volgens ons vertrouwde adres in dit soort situaties – booking.com – 4 mogelijkheden. Zetana Guesthouse sprak ons wel aan: strakke, moderne vormgeving en €44,– per nacht (met ontbijt €60,–). Geboekt, en dat werd razendsnel bevestigd.

In Burgersdorp aangekomen reden we in eerste instantie op het – van de site gehaalde – ingevoerde adres zonder goed op te letten. Dat adres leidde naar een beetje achteraf gelegen gebied waar net aan de weg werd gewerkt. Er was wel een soort B&B bord te zien, maar met een andere naam. Toch maar even vragen. We werden ontvangen door een stevige zwarte dame, die nauwelijks te verstaan was. Gelukkig wist haar dochter wel wat we bedoelden: andere kant van het dorp. Daarna zagen we ook overal borden staan, zelfs langs de weg waar we langs binnen gekomen waren….

Het bleek een schot in de – luxe – roos. Een zeer moderne villa in een prachtig aangelegde tuin, helemaal ommuurd. 5 of 6 kamers zo te zien aan de tafels in de ontbijtzaal. Onze kamer was fenomenaal: bij binnenkomst rechts een soort thuisbioscoopje, rechtdoor een gigantisch terras met uitzicht op de tuin, links een king-size bed en om de hoek een design badkamer. Als welkomstdrankje een karaf met daarin een uitstekende port: specialiteit van de streek.

Al met al een zeer groot contract met onze voorgaande accommodatie, dat nog werd versterkt door het uitstekende ontbijt de volgende morgen. Een van de toplocaties gedurende de reis: en helemaal onverwacht….

de villa met daarin de kamers