Dag 05 – donderdag 7-2: Panorama route

Voor vandaag staat de Panorama route naar Hazyview op het programma, een ritje van 254 km over veel bergwegen.

Na het ontbijt en het uitchecken bij onze breedlachse Lindy om een uur of 10 op pad. Het eerste stuk wa min of meer terug rijden: dat hadden we dinsdag in tegenovergestelde richting gedaan. Daarna de bergen in, met een spectaculair begin dat is vastgelegd op de dashcam die Gerard met veel moeite op de ruit had geplakt.

Daarna een wat vlakker stuk, waarbij opviel dat de wolken best laag hingen en soms de toppen van de bergen bedekten.

Dat hebben we geweten: nadat we wel het uitzichtspunt “three rondavels” (genoemd naar de vorm van drie bergtoppen) en de vreemde rotsformaties van Bourke’s Potholes hadden bekeken reden we letterlijk de mist in.

Three Rondavels

God’s window, de volgende geplande stop, was zicht op een grote grijze nevel, en gedurende tientallen kilometers was het ploeteren op de slechte en mistige weg. Ook daar zijn bewegende beelden van, maar niet op deze site :-)…

De laatste kilometers naar de lodge waren opnieuw een uitdaging: een flink stuk gravel en dan een spoor van 2 banen beton met daartussenin soms 20 cm diepe gleuven. Heel precies sturen dus – aan de verkeerde kant zittend in een auto die je niet kent.

Hamilton Parks – Hazyview

Maar ook hier was de beloning groot: een hele ruime kamer in een mooi aangelegde parkachtige tuin.

Geen WiFi, maar wel een bar waardoor je bijna gedwongen werd om met medegasten te praten. Bleek later, toen we de eigenaar spraken na het voortreffelijke diner (met struisvogel in de amuse en kudu als hoofdgerecht), een bewuste keuze nadat zijn gasten zich allemaal terugtrokken in de WiFi zone.

Het werd nog erg gezellig, maar om een uur of 10 toch naar de kamer. FF typen en slapen.