Dag 08 – zondag 10-2: naar St. Lucia

Vandaag weer rijden: richting de zuidkust namelijk naar St. Lucia – 343 km. Gerard is vroeg wakker, scharrelt wat rond (poept voor het eerst weer wat) en werkt het verslag bij. Ria knort verder tot 8 uur en dan begint de reisdag routine: pillen klaarleggen, koffers inpakken, ontbijten, navigatie instellen, uitchecken en op pad.

De dag begon zonnig, maar het trekt snel dicht. Onze “eigen” ober Sibonisio is bij het ontbijt erg down, en we praten wat met hem over zijn wens naar Europa te komen. Slecht idee: hij woont in een prachtig land, heeft daar werk en een familie. Ons advies is: maak er hier het beste van. We zijn Mbabane snel uit.

Zulu hutten langs de weg

Over redelijke wegen, die wel steeds slechter worden, rijden we naar de grens. Dat is aan de Swaziland kant heel simpel, maar aan de kant van Zuid Afrika is een compleet doolhof aangelegd.

Gelukkig staat alles wel prima aangegeven en zijn we ook daar snel doorheen. Eenmaal weer in Zuid Afrika is het verder redelijk simpel en rechtdoor rijden.

Onderweg uiteraard nog wel foto’s maken, maar om een uur of 4 draaien we de parkeerplaats van het Rhino Coast Guesthouse in St. Lucia op. St. Lucia is super toeristisch hebben we al gelezen en dat is te merken. Want aan de accommodatie is niets verkeerd: ze hebben ons “verplaatst” naar een rustige kamer aan het eind van de tuingebouwen o rustiger te zitten, de kamer is ruim, heeft prima sanitair en uitstekende bedden, een heerlijke fluisterstille airco en een eigen terrasje aan de binnentuin. Maar het gaat allemaal net wat geroutineerder en onpersoonlijker als we gewend zijn, hoewel we meteen met onze naam begroet worden.

Prima kamer!

We blijken die dag als laatste in te checken, vandaar. We installeren ons en gaan op zoek naar een restaurant: we hebben hier niets geregeld. Blijkt overigens ook niet te kunnen: ze doen alleen ontbijt. Er is in het plaatsje genoeg te vinden. We gaan eerst lopen, maar het lijkt berder dan verwacht en keren terug om de auto op te halen. Was achteraf misschien niet nodig, maar wel gemakkelijk.

We eten bij een soort McDonalds met verschillende soorten gerechten op een prima terras. Daar wordt ook nog even een traditioneel Zulu dansje in klederdracht en met (prima!) trommelmuziek opgevoerd door een paar jongens, die we even later in spijkerbroek en T-shirt in een busje zien stappen. Job done…. Redelijk snel naar huis: morgen heel vroeg op….