Dag 09 – maandag 11-2: game drive

Vandaag staan er vanuit St. Lucia een game drive naar het Hluhluwe-Imfolesi park en een boottocht over de rivier met nijlpaarden en krokodillen op het programma.

De wekker gaat om 4:15. Om 4:45 zijn we al klaar, en om 5 uur worden we door Dumi van Heritage tours opgepikt. We zijn met 2 Engelsen de enige gasten vandaag. Mooi, want eerdere pick-ups in “onze” straat waren allemaal met volle auto’s. We hebben Heritage gekozen op basis van een internet review: er blijken in St. Lucia heel veel bedrijven te zijn die dit aanbieden.

Het is een uur rijden (over een redelijke weg met hele grote verkeersdrempels) naar de ingang van het park. Om 6 uur rijden we naar binnen, en heeft Dumi gevraagd waar we speciaal in geïnteresseerd zijn. Uiteraard: big cats. Hij gaat op zoek, en zal dat de hele dag blijven doen net als collega Thomas in Kruger. En uiteindelijk zullen we ook een groep van 2 mannetjes een 3 vrouwtjes vinden! Wel heel erg verstopt in de bosjes, want dit park is veel meer begroeid dan de andere parken waar we waren. In de morgen is het best lekker koel, maar rond een uur of 10 is het al erg heet en gaan de meeste dieren rusten: dan zie je hier vrijwel niets meer.

Twee neushoorns, net wakker.

Sowieso is het spotten van wild lastig: bij de ingang zien we meteen 3 nyala’s maar dat is het eerste half uur ook alles wat we zien… Dat wordt allemaal goed gemaakt als ik opeens een warthog (wrattenzwijn) spot, dat als we stoppen in het gezelschap blijkt te zijn van twee gigantische neushoorns. Ze zijn kennelijk net wakker, staan op en beginnen vlak naast de auto te grazen. Geweldige foto’s natuurlijk.

Vervolgens zien we wel veel verschillende dieren, maar zelfs de in andere parken alomtegenwoordige impala’s zien we hier zo af en toe, en vaak in kleine groepjes. Pas later in de morgen zien we – op zoek naar een stel leeuwen die iemand heeft gespot – een hele grote groep. Uiteindelijk zien we echt wel veel verschillende dieren: naast de leeuwen en de neushoorns komen we ook een wilde hond (zeer zeldzaam – maar wel ver weg op een heuvel), olifanten, giraffen, gnoe’s (blue wildebeest), wrattenzwijnen (warthog’s), kudu’s, nyala’s, impala’s, waterbuffels en – op grote afstand – troepen buffels op een rivierbedding.

Dit park maakt eens te meer duidelijk dat je natuur niet kan dwingen…… Een leerzame ervaring, die wordt afgesloten met een mooie waarneming: twee neushoorns met jong die lekker liggen te rollen in de modder: hun zonnebrandcreme.

Shaken (not stirred) eten we snel even wat in onze kamer en vertrekken dan voor een boottocht die ons nijlpaarden en krokodillen moet laten zien. Dat worden nijlpaarden (een heleboel) en buffels, want de krokodillen zijn op stap. Gids Dennis is een leuke verteller, die heel veel weet en dat graag deelt.

Gaaaap….

Na uur meren we weer aan, rijden met een boogje terug naar de B&B en zijn daar om een uur of 5 weer binnen. FF uitrusten, diner voor de dag erna regelen en dan gaan we eten. We spotten nog een groepje meerkatten en een paar parelhoenderen, eten bij een (soort van) Italiaan en zijn om kwart over 8 weer thuis.

Douchen en om 9 uur gaat het licht uit. Morgen een eind rijden: de wekker om 7 uur.