Dag 10 – dinsdag 12-2: naar Drakensbergen

We gaan weer landinwaarts: naar Drakensbergen, een rit van 435 km. We hebben een prima nachtrust in St. Lucia door de geweldige bedden en fluisterstille airco. We starten makkelijk op: inpakken gaat snel en routinematig. Om 8 uur zitten we aan het ontbijt, dat wordt geserveerd in een andere accommodatie van de lodge aan de overkant van de straat. Prima: de ontbijtopties zijn overal zeer uitgebreid. Om 9 uur is alles ingepakt en gaan we rijden.

Vandaag is een reisdag: veel kilometers. Veel daarvan blijkt over zeer grote en goede wegen te gaan, dus we schieten snel op. tegen lunchtijd zoeken we eer=n plekje onder een boom om daar een meegebrachte boterham en een banaan te eten, en het idee om in Mooi River – waar we dan vlak bij zijn – wat te gaan drinken laten we varen omdat we dan nog maar 80 km van de eindbestemming zijn.

We rijden door, en komen tegen 3 uur aan bij Ardmore Guest Farm. Er vallen net wat druppels! Het is een groot complex aan het eind van het meest beroerde stuk weg dat we tot nu toe gehad hebben.

Er staan op het fraai aangelegde terrein een hoofdgebouw met receptie, restaurant en bar, een paar rondavels en diverse gebouwen waarin verschillende typen accommodaties zijn gerealiseerd.

Wij krijgen “studio 1”: een groot appartement met twee slaapkamers met elk een eigen douche en whirlpool (!), en een grote woonkamer met een gigantisch panoramaraam op het zuiden. Omdat daar geen gordijnen oid voor zitten zullen de daar ook aanwezige kachel zeker niet nodig hebben: het is er bloedheet en benauwd. De regen is alweer opgehouden….. We kiezen de kamer met het grootste bed (2*2 meter), ook al ligt die op het oosten: warm is het overal.

Studio 1: mega!

Het uitzicht op de Drakensbergen rondom is prachtig. Boven een van de bergtoppen hangt een gigantische donderwolk, maar totdat we gaan eten blijft het droog. Bij inchecken was al aangekondigd dat door problemen bij de elektriciteitsmaatschappij er van 20 tot 22 uur geen stroom zou zijn.

We hebben vanuit St. Lucia nog snel geregeld dat we op de farm kunnen eten: dat was geen probleem. We hadden echter 19:30 als tijd opgegeven: dat zou beter 18:30 kunnen zijn want na 20 uur ook geen licht meer in de keuken.

Restaurant

Het restaurant blijkt uitstekend. A la carte eten, redelijk ruime keuze en bijzonder lekker. Niet wat je verwacht in de middle of nowhere! We eten prima, en nemen na het eten ons restje wijn mee naar de buitenbar.

Dan is het licht net uitgevallen en zitten we – bij een uitstekende petroleumlamp – nog wat na te praten met twee jonge Duitse meiden. Om kwart over negen richting appartement, en direct plat. Wel grappig, zo in het donker! Snel het bed in, en wachten op verkoeling…..