Dag 11 – woensdag 13-2: Ardmore Guest Farm

Een lastige nacht door de warmte. Weliswaar slaat om 22 uur inderdaad de fan weer aan, maar het blijft heet in de kamer. Ria is snel weg en ligt heerlijk te knorren, ik doe er langer over. Om een uur of 10 barst een onweer los, en de regen op het golfplaten dak maskeert lang de fan. Maar als het droog wordt zet ik die toch maar uit. Om een uur of 1 slaat de kramp toe en wandel ik wat rond, maar dat helpt weinig. Even een dipje.

Uiteindelijke lukt het om in slaap te vallen, ook omdat Ria even wakker blijft zodat ik niet door haar gesnurk wakker gehouden wordt. De ochtend begint zonnig en heerlijk fris. Ria besluit de jacuzzi te proberen en doet daar veel te veel schuim in. Geweldig effect! Als alles weer een beetje is opgeruimd gaan we rond half 10 ontbijten.

Dat is echt heerlijk: het kokkie hier is fantastisch! We besluiten het ontbijt met een (wat slappe) cappucchino – je kan niet alles hebben – op het terras van de bar. Daar hebben we niet veel overleg nodig: dit wordt een rustdag. Lezen, foto’s bijwerken, verslag bijwerken etc. Morgen en overmorgen hele lange ritten: even bijtanken.

Als we op ons eigen terras zitten barst er rond 12 uur een stevige stortbui los. Het gaat ook waaien en koelt zelfs zover af dat ik de korte broek en T-shirt inruil voor iets langs en een polo met lange mouw. Dat is van korte duur als de bui is afgelopen en de wind weer gaat liggen: het wordt meteen benauwd. Dan maar een overhemd uit de kast: heb ik die ook niet voor niets mee.

Als dat eigenlijk weer te warm wordt betrekt de lucht weer en krijgen we een nog heftiger stortbui. Maar goed dat we vandaag niets gepland hebben. Triggert wel even de drang om te kijken naar het weer op de volgende bestemming. Blijkt ook wisselvallig met kans op onweer te zijn. We gaan het zien……

Rond 6 uur lopen we naar het hoofdgebouw voor het diner. Dat is weer helemaal prima. Nu is de stroom er al om 18 uur af gegaan, wat betekent dat de keuze wat beperkter is, maar dat geeft eigenlijk niets. Dineren bij olielamp licht is wel erg gezellig en de hele staf loopt rond om het iedereen toch naar de zin te maken. Net als gisteren nemen we het restje wijn mee naar de bar, en praten daar nog wat na met 2 Duitse apothekers. Rond 9 uur gaan e terug. Inmiddels giet het weer van de regen, dus Ria leent een paraplu. Voordeel van al die neerslag is wel dat het een stuk koeler is. Slapen wordt makkelijker…..