Dag 24 – woensdag 24-2: vliegdag Cape Town – Amsterdam

In Nederland is het nog dinsdag – want een uur vroeger – als we om 00:30 met vlucht KL598 van Cape Town International Airport vertrekken. Het inchecken gaat heel vlot, en we zitten zelfs zo relaxed te wachten dat we opeens zien dat de borden “last call” aangeven. Tot die tijd stonden ze op “scheduled”, en er was ook niets omgeroepen. Maar we komen ruim op tijd, en gaan zitten op onze “comfort” stoelen. De extra beenruimte is inderdaad merkbaar: zelfs Gerard kan zijn benen languit neerleggen.

Het wordt een lange zit. Ria valt op een bepaald moment nog wel in slaap, maar Gerard lukt dat beslist niet. Om een uur of 4 in de nacht is dat wel even zwaar. Gelukkig doet het bioritme zijn werk uitstekend, en tegen de ochtend fleurt ook hij weer helemaal op.

We landen keurig op tijd (11:15 lokale tijd) en de bagage en douane afhandeling gaat snel. Tijdens het wachten op de bagage bestelt Gerard online twee treinkaartjes en om 12:15 zitten we al in de trein naar huis. Arend-Jan Klunder pikt ons op, en rond half 3 staan we weer in Mimosa. Wel erg moe, dus na wat eerste uitpakwerk gaan we even plat. Om 8 uur wat eten, en dan definitief slapen. We zijn weer thuis…..