Egypte – dag 01: zaterdag 8-3-08

Vliegen en aankomst in Caïro

Omdat we pas laat in de avond vliegen hebben we thuis de hele ochtend voor de laatste voorbereidingen. De nieuw aangeschafte grote tassen zijn snel ingepakt: alles kan er makkelijk in, ook de slaapzakken. We hebben alleen niet genoeg tijd meer om nog boodschappen te doen. Door mijn late sollicitatiegesprek op vrijdag hebben we een paar dingen niet gehaald en we vertrekken uiteindelijk zonder desinfecterende gel, DEET en ORS-tabletten. Later zal blijken dat er in een groep altijd wel iets te regelen valt…..

We nemen om een uur of 4 de trein naar Schiphol en checken daar digitaal in. Dat gaat wat lastig en we hebben absoluut geen keuze voor wat betreft de zitplaatsen: midden in de rij en niet naast elkaar. Slordig! We eten wat in het restaurant waar Ria al eerder geweest is met een excursie. De vakantie is begonnen!

Om 21:00 vertrekt de KL 0553 naar Caïro. Bij instappen regelen we snel dat we toch naast elkaar kunnen zitten en kom ik aan het gangpad terecht. Dat is net te doen. We vliegen 4 uur. Ria zit wat te lezen, ik maak gebruik van de multimedia faciliteiten en bekijk de film “Philadephia” met Tom Hanks. Als we landen is het 2:15 lokale tijd (een uur later dan in Groningen). Een lokale agent wacht ons op, verstrekt de visa en wijst aan waar je kan wisselen. Achter de douane worden we opgewacht door onze reisbegeleider: Peter van der Wal. Die zorgt voor een snelle transfer naar het Pharao’s hotel, waar we om 04:15 aankomen. Vanuit de bus lijkt Caïro groot, druk, smerig en stoffig. Wat we dan nog niet weten is dat het toen nog erg rustig was op straat…..

De kamer is simpel maar netjes, de douche zeer welkom. Peter vertelt dat we “de volgende dag” – maar dat is eigenlijk dezelfde morgen – om 8 uur vertrekken naar de piramides. Wake-up call om 7:00.

Gauw slapen maar….